|
Modré Hory
|
 | Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme mouku a zpracujeme na tužší hladké těsto. Na válu pak odkrajujeme kousky, z nich vytvoříme kuličky, které pak vyválíme válečkem na tenké placičky ...
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
modrehory.cz/gastronomie/mistni-recepty/presnaky |
Recepty | VÍNO J. Stávek, Němčičky
|
 | Bramborové placičky z velmi jemného těsta sušené na plotně, pomazané sádlem a natřené povidlím jsou tradiční moravskou pochoutkou. Přesňáky na slano jsou i výbornou přílohou k pečené svatomartinské huse.
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
jstavek.cz/recepty |
Dadalova kuchařka
|
 | Přesňáky - neboli moravské bramborové placičky (Z vlastní i převzaté zkušenosti autora DDK, listopad 2006, česká a slovenská kuchyně) Přesňáky - jsou placičky z velmi jednoduchého bramborového těsta uhněteného z předem uvařených a ...
Hlasování: 0
Hlasování: 1 OK
dadala.hyperlinx.cz/bram/bramr0192.html |
Počet záznamů:18
|
|